رایانه و اینترنت

رایانه و اینترنت

ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 1
بازدید ماه : 170
بازدید کل : 2493
تعداد مطالب : 49
تعداد نظرات : 7
تعداد آنلاین : 1



در ابتدا نیاز به اشاره است که تمام مانیتورهایی که درباره آنها ها بحث می کنیم (چه آنهایی که LCD نامیده میشوند، چه آنهایی که به LED معروف هستند) همگی بر اساس یک تکنولوژی طراحی شدند و همگی هم مانیتورهای LCD هستند.



مقدمات:

نحوه کار صفحات LCD
در شکل زیر به طور ساده نحوه تشکیل رنگ مورد نظر رو در یک صفحه LCD مشاهده می کنید:


با توجه به شکل صفحه های LCD از دو قسمت اصلی تشکیل شده اند، Backlight Source و Pixel ها ،ابتدا یک نور Backlight توسط لامپ تولید می شود. نور ساتع شده تمامی بازه فرکانسی قابل دید انسان را شامل می شوند، یعنی نور سفید (بصورت تئوری) از خود ساتع می کنند.

پیکسل ها که خود در اصل از سه Sub-pixel تشکیل شده اند (قرمز، آبی، سبز) در اصل فیـلتر های فرکانسی با قابلیت وقفه دهی خود با محیط (Adaptive Filter) هستند که بر اساس سیگنال ورودی از کارت گرافیک بازه های فرکانسی خاصی را فیـلتر می کنند و فقط به فرکانس های مورد نظر اجازه عبور را می دهند.

یعنی به طور ساده، ابتدا در قسمت Backlight Source یک نور سفید رنگ با تمام فرکانس های قابل دید تولید می شود و سپس این نور توسط پیکسل ها فیـلتر می شود و فقط فرکانس های مطلوب از پیکسل ها عبور می کنند.



مانیتورهای LED چه هستند؟

بطور علمی، چیزی به نام مانیتورهای LED در بازار برای مصرف خانگی وجود ندارد و همه مانیتورهای موجود در شاخه مانیتورهای LCD قرار می گیرند.

در بازار مشاهده می کنید که مانیتورهایی به نام مانیتورهای LED معروف هستند، تفاوت این مانیتورها با مانیتورهای قدیمی تر در نور پس زمینه (Backlight Source در عکس بالا) است و در قسمت اصلی مانیتور (پنل LCD) که مهمترین نقش رو در کیفیت تصویر، زاویه دید، سرعت پاسخگویی، توزیع Contrast و بسیاری از فاکتورهای دیگه که وابسته به پنل مانیتور هستند ایفا می کنه، کوچکترین تفاوتی بین مانیتورهای LCD قدیمی تر، و LED های فعلی وجود ندارد.

نور پس زمینه مانیتورهای LCD سابقا از لامپ های CCFL تولید می شد، و در مانیتورهای جدیدتر از LED ها که انواع مختلفی دارند تولید مشود .





انواع LED

LED هایی که در نور پس زمینه مانیتورها مورد استفاده قرار می گیرند، دو نوع عمده دارند:


WLED یا White LED



این LED ها نوری کاملا مشابه با لامپ های CCFL از خودشون ساتع می کنند، یعنی بصورت تئوری نوری کاملا سفید و در عمل یک نور متمایل به آبی از خود ساتع می کنند که توسط فــیــلترهایی که جدا از پنل روی خود LED (یا لامپ CCFL) نصب میشه در نهایت نوری نزدیک به سفید رو ایجاد می کنند. از نظر کارایی تفاوت محسوسی با لامپ های CCFL از نظر مقایسه کیفیت نور ساتع شده وجود نداره.

در اکثر مانیتورهای LED بازار از این نوع LED استفاده میشه.

RGB LED

این LED ها نوع گران قیمت تر هستند، و سه بخش دارند که یک قسمت نور آبی، یک قسمت نور قرمز و قسمت آخر هم نور سبز ساتع خواهند کرد. این کار باعث کیفیت بالاتر نور پس زمینه نسبت به لامپ های CCFL و WLED ها خواهد شد ، استفاده از RGB LED ها در محصولات فعلی بازار خیلی متداول نیست.



نحوه چیدمان LED ها



لامپ های CCFL همواره بطور افقی و موازی یکدیگر در LCD قرار می گیرند، ولی دو چیدمان مختلف مطرح برای LED ها وجود دارد:
 


Direct Mounting یا Local Dimming
 


در این نوع چیدمان LED ها بطور پراکنده و پشت پنل LCD نصب می شوند، برتری این چیدمان در قابلیت کم و زیاد کردن نور پس زمینه در قسمت خاصی از تصویر است که در نهایت باعث ایجاد Contrast نسبتا بهتر خواهد شد.در این نوع چیدمان نسبت به CCFL یا edge-lit می توان Brightness Distribution و Backlight Bleeding منظم تری در اختیار داشت، ولی استفاده از این نوع چیدمان لزوما به معنی بهتر بودن فاکتورهای بالا نیست.

در Local Dimming می توان هم از WLED و هم از RGB LED استفاده کرد.



Edge Mounting یا edge-lit

در این نوع چیدمان LED ها در کناره های پنل های LCD قرار می گیرند، و در عمل برتری خاصی از نظر کارایی نسبت به لامپ های CCFL ندارند ، در edge-lit ها فقط امکان استفاده از WLED ها وجود دارد.




حالا LCD یا LED ؟ آیا هر LED از هر LCD بهتر است؟


همانطور که در بالا هم اشاره شد، از مانیتورهای LED موجود در بازار انتظار معجزه نداشته باشید. این مانیتورها دقیقا از همان تکنولوژی سابق استفاده می کنند و نهایتا یک آپدیت در نور پس زمینه ایجاد شده و البته روی اون خیلی زیاد تبلیغات صورت گرفته است .

در این مقاله فقط درباره تفاوت های نور پس زمینه مانیتورها صحبت کردیم، و همانطور که قبلا اشاره شد:

در قسمت اصلی مانیتور (پنل LCD) که مهمترین نقش را در کیفیت تصویر، زاویه دید، سرعت پاسخگویی، توزیع Contrast و بسیاری از فاکتورهای دیگه که وابسته به پنل مانیتور هستند ایفا می کند، کوچکترین تفاوتی بین مانیتورهای LCD قدیمی تر، و LED های فعلی وجود ندارد.

نمی توان هر مانیتور LED را نسبت به هر LCD برتر تلقی کرد. تفاوت های پنل های مختلف LCD بسیار بسیار بیشتر نسبت به تفاوت های نور پس زمینه در کیفیت نهایی محصول تاثیر خواهد گذاشت و به همین دلیل نمی توان فقط به دلیل LED بودن یک محصول را نسبت به دیگری برتر دانست.



بعضی مواقع دیده میشود عده ای می گویند صفحات LED نسبت به LCD کیفیت خیلی خیلی بهتری دارند و دلیلشان هم تجربه نزدیک خودشان از کنار هم گذاشتن دو محصول است. باید گفت این می تواند سه دلیل داشته باشه:

فروشنده ای که دو مانیتور را کنار هم گذاشته است بطور عمد یا غیر عمد از تنظیمات بهینه ای برای مقایسه دو محصول استفاده نکرده است. احتمال زیاد

مانیتور LED واقعا محصول برتری بوده، ولی دلیل این برتری بهتر بودن پنل مانیتور بوده است و نه نور پس زمینه. احتمال متوسط

بعضی از افراد همیشه چیزی را که دوست دارند ببینند، می بینند! احتمال ...؟

با این وضع، پس چرا اصلا LED تولید شد؟ پاسخ این سوال ساده است، شاید از نظر Performance بین LED ها و LCD ها تفاوت محسوسی نباشه، ولی فاکتورهای دیگه ای هست که تولید کننده ها را به سمت استفاده از LED می کشاند :

1. هزینه تولید پایین تر LED ها نسبت به لامپ های CCFL

2. مصرف انرژی به مراتب کمتر LED ها

3. نازک و سبک شدن محصول نهایی که زیبایی بیشتری را به همراه دارد

4. پیدا کردن یک بهانه برای تبلیغات وسیع تر و بالا بردن قیمت محصولات


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 22 ارديبهشت 1390برچسب:, توسط علی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی :